Siivouspalvelut


 

 
Kotisiivouksen hinta vaihtelee eri puolilla maata ja on kalleinta pääkaupunkiseudulla. Asiakkaan siiivouspalveluyritykselle maksamaan lopulliseen hintaan työn vaativuuden ja keston lisäksi vaikuttavat useat seikat. Käytetäänkö siivoustyössä asiakkaan vai yrittäjän työvälineitä ja -aineita? Työn suorittamisen ajankohta ja kiireellisyys näkyvät myös hinnassa. Jo 2000-luvun alussa voimaantullut kotitalousvähennys voi enimmillään jopa puolittaa maksettavan työn osuuden. Pitkäaikaissairaat, vammaiset ja vanhukset voivat ostaa alentuneesta toimintakyvystä johtuen kotisiivouspalveluja ilman arvonlisäveroa.
Lahden seudulla ja Etelä-Suomessa siivouspalveluja tarjoaa siivouspalvelu Lahti Crystalia crystalia.fi.

Elintason noustessa myös Suomessa moni vähintäänkin harkitsee ainakin osan perinteisistä kotitöistä suoritettavaksi ulkopuolisen toimesta. Kotisiivous oli pitkään pääasiassa naisten vastuulla ja miehet tarvittaessa auttoivat joissain raskaimmissa tehtävissä. Naisten siirtyessä jo teollisen yhteiskunnan aikana runsaslukuisesti työskentelemään kodin ulkopuolella ja samanaikaisesti vilkastuneen sukupuolten välisen tasa-arvokeskustelun myötä siivouspalvelujen ostaminen yleistyi ensin varakkaampien perheiden keskuudessa. Nykyään monet eri kansalaisryhmät käyttävät siivouspalveluyritysten tarjoamia kotisiivouksia joko satunnaisesti tai hyvinkin säännöllisesti.
Tyypillisesti viikottain suoritettavaan kotisiivouksen perussiivoukseen useimmilla siivouspalveluyrityksillä sisältyy mattojen pudistelu, harjaus ja tuuletus, imurointi, lattioiden pesu, pölyjen pyyhintä ja WC-tilojen pesu. Tämä säännöllinen perussiivous on myös hinnaltaan hieman edullisempaa kuin kotisiivouksen erikoistyöt. Näitä erikoistöitä ovat muun muassa uunien, kylpyhuoneiden, saunojen, huonekalujen ja tekstiilien pesut sekä erikoispintojen puhdistus ja vahaus. Useimmilla siivouspalveluyrityksillä myös suursiivoukset, remonttisiivoukset ja otsonointi hinnoitellaan erikseen.

Lähes kaikki kotisiivouspalveluja tuottavat ja myyvät yritykset tarjoavat potentiaalisille asiakkailleen aluksi maksutonta arviointikäyntiä kotona. Tällöin yhdessä asiakkaan kanssa arvioidaan kotisiivouksen todellista laajuutta, tarvetta, aikatauluja ja hintaa. Kotisiivous voi olla säännöllistä, viikottaista ylläpitävää perussiivousta tai harvemmin toistuvaa erikoissiivousta, joka kohdistuu vain tiettyihin kohteisiin kuten ikkunoiden pesu, lattioiden vahaus tai suihku- ja saunatilojen puhdistus ja desinfiointi.


      
           
           
           
           
 
Copyright © 2008-2016 Bertil Huef | bhuef@bhuef.org