Rakentaminen ja remontointi


 

 

Parina viime vuonna suurin muutos rakentamisessa tai varsinkin remontoinnissa on ollut asbestiin liittyvä lakimuutos. Asbestikartoitus on tullut pakolliseksi kun vanhempia rakennuksia remontoidaan. Asbestikartoituksesta lisätietoa www.asbestikartoitus.pro/. Itse ei pidä lähteä asbestin kanssa leikkimään vaan etsiä asbestikartoitukseen pätevä tekijä kuten www.asbestos.fi/  tai Varsinais-Suomessa www.vsep.fi/.
Kaupalliset rakennustyöt hankitaan yksityisesti tai julkisesti hyödyntäen erilaisia toimitustapoja, kuten kustannusarviointi, kova tarjous, neuvoteltu hinta, perinteiset hallinnointisopimukset, rakennushallinta, suunnittelu ja rakentaminen sekä suunnittelun ja rakentamisen siltaus. Asuinrakentamisen käytäntöjen, tekniikoiden ja resurssien on oltava paikallisten rakennusviranomaisten määräysten ja käytännesääntöjen mukaisia. Alalla käytettävissä olevat materiaalit sanovat yleensä käytettävät rakennusmateriaalit (esim. Tiili vs. kivi, verrattuna puuhun). Rakennuskustannukset neliömetriltä (tai neliöjalka) talojen perusteella voivat vaihdella dramaattisesti perustuen paikan olosuhteisiin, paikallisiin säännöksiin, mittakaavaeduihin (räätälöityjä koteja on usein kalliimpi rakentaa) ja ammattitaitoisten kauppiaiden saatavuus.
Rakentamisessa on myös tärkeää huolehtia työmaan siisteydestä, rakennussiivousta tarjoaa www.pro-puhdistus.com/. Myös kaikenlaisia erikoispuhdistus -palveluja saatetaan tarvita työn eri vaiheissa, niitä löytyy www.pro-puhdistus.com/palvelut/. Asuinrakentaminen ja muut rakennusmuodot voivat tuottaa jätettä siten, että suunnittelua tarvitaan. McKinseyn tutkimuksen mukaan tuottavuuden kasvu työntekijää kohti on jäänyt jäljessä muille teollisuudenaloille eri maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Euroopan maissa. Yhdysvalloissa rakennustehokkuus työntekijää kohden on laskenut puoleen 1960-luvulta lähtien. Rakentamisessa on myös vaativampia töitä, jotka kannattaa jättää ammattilaisten tehtäviksi. Kuten vaikka sähkötyöt. Niille löytyy tekijä netistä. Kuitenkin ennen sähkötöiden aloittamista ja valaisinten asentamista on hyvä tehdä kunnollinen valaistussuunnitelma. Se helpottaa asentamista ja jatkossa säästää sähköä. Valaistussuunnitteluun Helsingin seudulla saa apua monelta firmalta. Toinen tärkeä työ turvallisuuden kannalta on portaiden valmistus. Hyvät portaat ovat turvalliset eivätkä narise sekä kestävät pitkään. Hyvin usein portaat tilataan ammattilaiselta, mutta jos oikein on innostusta ja tosissaan osaamista niin voihan portaat tehdä itsekin. Siihen kyllä tarvii hyvät työkalut ja kunnolliset rakennustarvikkeet, niitä onneksi löytää hyvin varustelluista rautakaupoista, joihin voi tutustua www.omhspto.com/page5.php.

Asuinrakennus: Pohjois-Amerikan suosituin asuinrakennustekniikka on puukehystetty rakennus. Tyypillisiä rakennusvaiheita yhden perheen tai pienen monen perheen taloon ovat: Hanki rakennustöiden suunniteltu maaperätesti, jos rakennelma on suunniteltu Kehittää pohjapiirrokset ja hankkia materiaaliluettelo arvioita varten (äskettäin tehty estimointiohjelmistoilla) Hanki rakenteellisia suunnitelmia perustaksi (aiemmin hankittu testiraportti käyttää insinööriä suunnittelun perustana), pohjapiirros, kerros (jos kaksi tarinaa).
Vaikka nykyään paljon rakentamisessa käytetään sähkötyökaluja niin käsityökaluja tarvitaan myös. Vasara ja saha kulkevat aina mukana. Samoin puukko, sellaisia saa halvalla, mutta jos haluaa laadukkaan puukon niin käsintehty puukko voi olla hyvä ratkaisu, niitä löytyy monista kaupoista. Sieltä voi myös tilata tarvikkeet ja tehdä puukon itse, esim. puukonterät. Hanki paljon kyselyä Hanki tarvittaessa valtioneuvoston hyväksyntä Tarvittaessa hankitaan HOA: n (asunnon omistajien yhdistyksen) tai ARC: n (arkkitehtuurin tarkastuskomitea) Tyhjennä rakennuspaikka (olemassa olevan kodin purkaminen tarvittaessa) Tutkimus panostamaan säätiölle Kaivaa pohja ja kaivaa perustukset (Työn laajuus riippuu koneen suunnittelusta). Taloon pitää myös laatia kunnollinen sisustussuunnitelma. Hyvä sisustussuunnittelija säästää reilusti rahaa ja myös aikaa sekä rakennusvaiheessa että sitten kun taloa käytetään. Palveluja löytyy vaikkapa www.chillisisustus.fi/. Sisustussuunnittelun hinta riippuu aina hyvin paljon työn laajuudesta, lisätietoa www.chillisisustus.fi/?Palvelut_%2F_hinnat.
 
Asenna vesijohto Kaada pohja ja alatunnisteet betoniin Rakenna päärakenteinen rakenne paksuista puukappaleista ja mahdollisesti metallista I-palkkeja suurista kattavuuksista, joissa on vain vähän tukia. Katso kehystys (rakentaminen) Lisää lattia- ja kattopalkkeja ja asenna lattialevyt Peitä ulkoseinät ja katto OSB: ssä tai vanerilla ja vedenkestävä este. Asenna katon vyöruusu tai muu katto katolle Peitä seiniä sivuraidalla, tyypillisesti vinyylillä, puulla tai tiilillä, mutta mahdollisesti kiviä tai muita materiaaleja Asenna ikkunat Kehyksen sisäseinät puisilla 2x4: llä Lisää sisäinen putkisto, LVI-, sähkö- ja maakaasuhuolto Rakennustarkastaja vierailee tarvittaessa apuohjelmien ja kehystämisen hyväksymisen yhteydessä Asenna eristys- ja sisätilojen kipsilevyt (sementtilevy märille alueille) ja seinien ja kattojen täydentäminen Asenna kylpyhuoneen kalusteet Levitä, päällystää ja maalata sisäseinät ja katot Lisälevyt sementtilaudan päälle märille alueille, kuten kylpyhuone ja keittiö backsplash Asenna lopullinen lattiapäällyste, kuten lattialaatta, matto tai puulattia. WC:n rakentamisessa kannattaa miettiä ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi vedetön pisuaari on hyvä valinta moneen paikkaan, kuten www.saneco.fi/vedeton-pisuaari/. Ainakin julkisissa saniteettitiloissa säästetään paperia ja hankitaan käsienkuivain, esim www.saneco.fi/ecodrier-light/. Ja kyllä tuollainen vedensäästö on ihan fiksua kotonakin.
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2008-2016 Bertil Huef | bhuef@bhuef.org