Älypuhelimet ja kokonaisarkkitehtuuri
Matkapuhelin on kannettava puhelin, joka voi soittaa ja vastaanottaa puheluja radiotaajuusliittymän kautta, kun käyttäjä liikkuu puhelinpalvelualueella. Radiotaajuusliitäntä muodostaa yhteyden matkapuhelinoperaattorin kytkentäjärjestelmiin, joka tarjoaa pääsyn yleiseen puhelinverkkoon (PSTN). Nykyaikaiset matkapuhelinpalvelut käyttävät matkapuhelinverkkoarkkitehtuuria, ja siksi matkapuhelimia kutsutaan matkapuhelimiksi tai matkapuhelimiksi Pohjois-Amerikassa. Matkapuhelinten lisäksi 2000-luvun matkapuhelimet tukevat useita muita palveluja, kuten tekstiviestejä, multimediaviestejä, sähköpostia, Internet-yhteyttä, lyhyen kantaman langatonta viestintää (infrapuna, Bluetooth), yrityssovelluksia, videopelejä ja digitaalista valokuvausta. Matkapuhelimet, jotka tarjoavat vain näitä ominaisuuksia, tunnetaan ominaisuuspuhelimina; matkapuhelimia, jotka tarjoavat huomattavasti kehittyneitä tietotekniikan ominaisuuksia, kutsutaan älypuhelimiksi. Ensimmäinen kämmentietokone osoitettiin John F. Mitchellin ja Motorola Martin Cooperin palveluksessa vuonna 1973 matkapuhelimen punnitsemisesta c. 2 kiloa (4,4 kg).
Vuonna 1983 DynaTAC 8000x oli ensimmäinen kaupallisesti saatavilla oleva kämmentietokone. Vuosina 1983-2014 maailmanlaajuiset matkapuhelinliittymät kasvoivat yli seitsemään miljardiin, ja ne ulottuvat 100 prosenttiin maailmanlaajuisesta väestöstä ja saavuttavat jopa taloudellisen pyramidin.
Vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana älypuhelimien parhaat valmistajat olivat Samsung, Apple ja Huawei (ja "[s] martphone-myynti edusti 78 prosenttia matkapuhelinten kokonaismyynnistä").
Ennen vanhaan kaikki uusi tekniikka oli vain miehiä varten, mutta
nykyään kännykät ovat yhtä lailla myös naisten juttu, lisää
aiheesta www.nandistance.org/page6.php.
Matkapuhelimia käytetään nykyään suunnilleen joka paikassa ja ne
ovat aina mukana, joten ne on hyvä suojata kestävillä kuorilla.
Puhelimen kuoret ovatkin lähes pakollinen hankinta kun uusi puhelin
ostetaan. Kännykän kuoret voi tilata netistä verkkokaupasta kuten www.mobiilitarvike.fi.
Kuoret pitää ostaa puhelimen mallin mukaan, koska jokainen puhelin on
eri muotoinen. Jos sinulla on OnePlus, sinun pitää ostaa siihen
OnePlus 5 kuoret www.mobiilitarvike.fi/tuotteet.html?id=44772/.
Tai jos puhelinmallisi on IPhone 7 Plus, on sinun hankittava IPhone 7
Plus kuoret www.mobiilitarvike.fi/tuotteet.html?id=33652/.
Kokonaisarkkitehtuurin lähestymistavat ja kehykset Zachman Framework Zachman Framework on suosittu
kokonaisarkkitehtuurikehys, jota yritysarkkitehdit käyttävät.
Kokonaisarkkitehtuurista lisätietoa löytyy
netistä. Siihen olennaisena osana liittyvät prosessikuvaus ja
prosessikehitys. Prosessikuvaus syntyy prosessimallinnuksesta, se voi
olla joko nykytilasta tai tavoitetilasta. Aiheesta lisätietoa coala.fi/palvelut/prosessikehittaminen.
Kehys tarjoaa sellaisten keskeisten yrityskonseptien ontologian, jotka määritellään kuuden kyselevän luokan risteyksestä: mitä, miten, missä, kuka, milloin, miksi ja kuusi näkökulmaa: Executive, Business Management, Architect, Engineer, Technician ja Enterprise. Tyypillisesti liikearkkitehdit ovat kiinnostuneita kahden parhaan näkökulman käsitteestä: Executive and Business Management. Executive-näkökulma koskee liiketoiminnan laajuutta ja kontekstia. Liiketoiminnan johtamisen näkökulma koskee yritysten määrittelymalleja.
Object Management Group Object Management Group (OMG) mallintamistandardit, mukaan lukien UML, Model Driven Architecture (MDA), Business Motivation Model (BMM), Business Vocabulary ja Säännöt (SBVR) ja Business Process Modeling Notation ( BPMN), mahdollistavat tehokkaan visuaalisen suunnittelun, toteutuksen ja ylläpidon ohjelmistoja ja muita prosesseja, mukaan lukien IT-järjestelmien mallinnus ja Business Process Management.
Yksi osa kokonaisarkkitehtuuria on IT-arkkitehtuuri.
Tällä hetkellä OMG toimii VDML: n (Standard Delivery Modeling Language) vakiomuotoiseen kielten määritykseen yrityksen toiminnan analysoinnissa ja suunnittelussa kiinnittäen erityistä huomiota arvon luomiseen ja vaihtamiseen
Business Architecture Guild Business Architecture Guildinensisijaisena tarkoituksena on "edistää parhaita käytäntöjä ja laajentaa liiketoimintaarkkitehtuurin kurinalaisuutta". Kilta ei ole voittoa, kansainvälinen jäsenorganisaatio harjoittajille ja muille, jotka ovat kiinnostuneita liiketoimintaarkkitehtuurin kehittämisestä. Kuuden maanosan jäsenillä, vahvalla neuvottelukunnalla ja kasvavalla määrällä liikekumppaneita kaveri asettuu itsensä keskittymiseksi liiketoiminnan arkkitehtuurin kehittyville käytännöille ja aloille. Vuonna 2010 perustettu kilta avaa jäsenyyden syksyllä 2011 perustuen A Guide to Business Arkkitehtuurikokemus (R) (BIZBOK (R) Guide) ensimmäiseen julkaisuun. BIZBOK (R), joka on tällä hetkellä versiossa 5.5, on "käytännön opas yrityselämän arkkitehtuurin ammattilaisille ja yksityishenkilöille, jotka haluavat käyttää liiketoiminnan arkkitehtuuria liiketoiminnan haasteisiin vastaamiseksi.

|
|