Teatteri


 

 
Teattereissa komediat olivat täynnä nuoria ja hyvin muodissa, ja tarina seuraa heidän rakkautensa elämää: yleisesti nuori roistoinen sankari, joka tunnustaa rakkautensa näyttävästä ja vapaasta mielivaltaisesta sankaruudesta loppupelin loppupuolella, kuten Sheridanin skandaali. Monet komediat muokattiin ranskalaisen perinteen, lähinnä Molièren jälkeen, jälleen takaisin ranskalaiseen vaikutukseen, jonka kuningas ja Royals toivat takaisin maanpaon jälkeen. Molière oli yksi aikojen suosituimmista taidekirjoittajista, mullistellen komediaa kirjoitettu ja toteutettu yhdistämällä italialainen komedia dell'arte ja uusklassinen ranskalainen komedia luomaan joitakin pisimmän kestävimmistä ja vaikutusvaltaisimmista satiirisista komedikoista.
Turun seudun teatteritarjonnasta lisätietoa teatterimatka.fi/turun-kaupunginteatteri/ ja ruotsinkielinen teatterimatka.fi/abo-svenska-teater/.
Tragedioita olivat samalla tavalla voitokkaita niiden merkityksessä, jotka auttoivat poliittista voimaa, etenkin kurjuutta viimeaikaisen kruunun palauttamisen vuoksi. He olivat myös Ranskan tragedian jäljitelmiä, vaikka ranskalaisilla oli suurempi ero komedia- ja tragedian välillä, kun taas englantilaiset sysäivät rivejä satunnaisesti ja laittivat komediaosat tragedioihinsa teattereissaan.
Kotimaan teattereiden tarjontaan voi tutustua teatterimatka.fi/paakaupunkiseutu/ ja teatterimatka.fi/teatteri-vantaa/.
Muun kuin koomisen näytelmän yhteiset muodot olivat sentimentaalisia komedioita ja jotain, jota myöhemmin kutsutaan tragedie-burgeoiseksi tai kotimainen tragedia eli yhteinen elämä tragedia, oli Englannissa suosittu, koska he miellytti enemmän englantilaista herkkyyttä. ] Vaikka teatterikokoelmat olisivat aikaisemmin matkustaneet usein, kansallisen teatterin idea sai tukea 1700-luvulta, Ludvig Holbergin innoittamana. Saksan kansallisen teatterin idean ja Sturm und Drang-runoilijoiden idean tärkein promoottori oli Hamburgische Entrepren ja Seyler-teatterin omistajan Abel Seyler. 1800-luvulla romantiikan, melodraamin, viktoriaanisen burleskin suosituimmat teatterimuodot ja Scriben ja Sardoun hyvin tehdyt näytelmät luvattivat naturalismin ja realismin ongelmatilanteet; Feydeaun farsit; Wagnerin operatiivinen Gesamtkunstwerk; musiikkiteatteri (mukaan lukien Gilbert ja Sullivanin oopperat); F. C. Burnandin, W. S. Gilbertin ja Oscar Wilden piirustushuone-komediat; Symboliikka; proto-ekspressionismia Auguststrindbergin ja Henrik Ibsenin myöhässä teoksissa  ja edwardin musiikkikomediaa.
 

 
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2008-2016 Bertil Huef | bhuef@bhuef.org