Kiinteistöt, isännöinti, kiinteistönvälitys


 

 

Kiinteistöjen suunnittelu: Ensimmäisen vaiheen (kaksi ensimmäistä tornia) rakentaminen Havelock City Project, Sri Lanka Tämä lähestymistapa on yleistynyt viime vuosina, ja se merkitsee sitä, että asiakas hankkii yhden yksikön sekä suunnittelulle että suunnittelulle. Joissakin tapauksissa kiinteistön suunnittelupaketti voi sisältää myös sivuston löytämisen, rahoituksen järjestämisen ja kaikkien tarvittavien lakisääteisten suostumusten hakemisen. Omistaja tuottaa luettelon hankkeen vaatimuksista ja antaa kokonaiskuvan hankkeen tavoitteista. Useat kiinteistöjen D & B -urakoitsijat esittävät erilaisia ajatuksia siitä, miten nämä tavoitteet voidaan saavuttaa. Omistaja valitsee ideoita, jotka hän haluaa parhaiten ja palkkaa sopiva urakoitsija. Usein se ei ole vain yksi urakoitsija, vaan useiden urakoitsijoiden yhteenliittymä työskentelee yhdessä. Kun nämä on palkattu, he alkavat rakentaa projektin ensimmäisen vaiheen.
Kiinteistön myymisessä tarvitaan kiinteistönvälittäjää. Sitten kun kiinteistö on otettu käyttöön niin paperisodan hoitaminen annetaan yleensä isännöintitoimistolle. Hyäv isännöitsijä hoitaa isännöinnin ammattitaidolla ja pitää samalla huolta kiinteistön arvosta. Isännöintiä tarjoaa pohjanmaalla isännöinti Seinäjoki www.kmn.fi/. Paperisodan lisäksi ainakin kerrostaloissa on oltava myös joku kiinteistöhuolto -yhtiö, joka hoitaa auraukset, nurmikot ja rappukäytävien siivouksen. Turussa tällaista palvelua tarjoaa www.japetti.net/. Kun ne rakentavat vaiheen 1, ne suunnittelevat vaiheen 2. Tämä on päinvastoin kuin design-bid-build-sopimus, jossa projekti on täysin omistajan suunniteltu, sitten tarjous, sitten valmis. Kent Hansen huomautti, että liikenteen osavaltion osastot käyttävät tavallisesti suunnittelun rakennussopimuksia keinona kehittää hankkeita, kun valtioilla ei ole taitoja. Tällaisissa osastoissa yleensä rakennetaan suunnittelurakenteita erittäin suurille hankkeille. Hallinnolliset hankintajärjestelmät, Rakentamisen hallinta Tässä järjestelyssä asiakkaalla on aktiivinen rooli hankintajärjestelmässä tekemällä erilliset sopimukset suunnittelijan (arkkitehdin tai insinööri), rakennuspäällikön ja yksittäisten kauppayhtiöiden kanssa. Asiakas ottaa sopimusvelvoitteen, kun taas rakennus- tai projektinjohtajalla on aktiivinen rooli erillisten kauppasopimusten hallinnassa ja sen varmistamisessa, että he suorittavat kaikki työn yhdessä sujuvasti ja tehokkaasti.
Monissa kiinteistöissä toimii myös erilaisia yrityksiä, joiden toimitiloja on usein katutasossa. Lisäksi nykyään on suosittua erilaisten varastojen vuokraus. Toimitiloja tarjoaa Orimattilan suunnalla www.wanhaamis.fi/. Varastojen vuokrausta taas harjoittaa ps-varastotilat.fi/. Hallinnointihankintajärjestelmiä käytetään usein hankintaprosessien nopeuttamiseen, asiakkaan joustavuuteen suunnittelun vaihtelussa koko sopimuksen ajan, antavat mahdollisuuden nimittää yksittäisiä työnantajia, erikseen sopimuspohjainen vastuu kustakin henkilöstä koko sopimuksen ajan ja tarjota suurempaa asiakassuhdetta . Viime aikoina rakennusohjelmisto alkaa saada vetovoimaa - digitoi rakennusteollisuuden. Ratkaisuista löytyy mm. Procore, GenieBelt, PlanGrid jne.
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2008-2016 Bertil Huef | bhuef@bhuef.org